Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τέλος στην λιτότητα» τονίζει ο Βενιζέλος

«Σε ισχυρή θέση το τραπεζικό σύστημα της χώρας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ 

venizelosA-omilia

Την άποψη πως η χώρα βρίσκεται στην τελική φάση για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα και ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί στροφή, «γιατί έχει γίνει, πλέον, οριστικά αποδεκτό από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας» έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέμα «Από τη λιτότητα στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη: αντιμετώπιση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης στην Ελλάδα».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό μήνυμα για τον ελληνικό λαό και τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, και σημείωσε ότι «χάρη στο μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε να αρχίσουμε σταδιακά την αποκατάσταση αδικιών και να ενισχύσουμε τα μέτρα προστασίας, κοινωνικής συνοχής, βοηθώντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οικογένειες χωρίς εισόδημα, με πολλά παιδιά, ανασφάλιστους υπερήλικες, μακροχρόνια ανέργους χωρίς στήριξη από το κράτος, αστέγους, να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα απόλυτης φτώχειας».

[pullquote style=»border-left»]Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένο, ισχυρό και «έχει τώρα την υποχρέωση να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την πραγματική οικονομία». Ακόμη, υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει να στραφεί η προσοχή στην ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών, κυρίως, σε σχέση με τη δημόσια διοίκηση και την απελευθέρωση της αγοράς, ώστε να λειτουργούν συνθήκες πλήρους ανταγωνιστικότητας.[/pullquote]

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι τώρα, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία με την τρόικα, η χώρα βρίσκεται στην τελική φάση του προγράμματος «που μας οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, στην επιστροφή στην κανονικότητα μίας ευρωπαϊκής χώρας, που είναι θεσμικά ισότιμη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By