Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Βενιζέλος: Το ζητούμενο είναι να υπάρχει σταθερότητα την επόμενη μέρα

«Η κεντροαριστερά όπως εκφράζεται από την Ελιά είναι αυτή που βγαίνει δεύτερη ή πρώτη σε 8 περιφέρειες, σε 6 εκ των οποίων με αντίπαλο τη ΝΔ»

venizelos600_1402014

«Μας ενδιαφέρει ένα συνολικό συνδυαστικό αποτέλεσμα, μια αίσθηση ώστε κανείς να μη μπορεί να πει ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα νομιμοποίησης και αντοχής της χώρας την επομένη των εκλογών. Δηλαδή θα προχωρήσουμε ομαλά και ενωμένοι οι Έλληνες ή θα μιλάμε για μια κρίση και θα οξύνουμε την αντιδικία;», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξη στον «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι τα αποτελέσματα διαμορφώνονται τώρα και ότι δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Επεσήμανε δε ότι, «η κεντροαριστερά όπως εκφράζεται από την Ελιά είναι αυτή που βγαίνει δεύτερη ή πρώτη σε 8 περιφέρειες, σε 6 εκ των οποίων με αντίπαλο τη ΝΔ».

Σημείωσε αναφορικά με τις μετεκλογικές διεργασίες για την κεντροαριστερά ότι «εμείς μιλάμε για μια κεντροαριστερά της ευθύνης, φιλοευρωπαϊκή, που αναλαμβάνει κόστος για να βγει από την κρίση ο τόπος», υπογράμμισε πως το μεγάλο ζητούμενο της επόμενης ημέρας «είναι να υπάρχει σταθερότητα, ασφάλεια, να βγούμε από την κρίση» και πως το σημαντικότερο δεν είναι οι κομματικοί προβληματισμοί και οι κομματικές προτεραιότητες, «αλλά η οικονομία, η κοινωνία, το τι γίνεται με την ανάπτυξη, την απασχόληση, την αλλαγή κλίματος στη χώρα μας».

Ερωτηθείς κατά πόσο συναρτά από το αποτέλεσμα της Ελιάς στις ευρωεκλογές τη δική του συμμετοχή στις νέες διεργασίες στην κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ερώτημα για την προσωπική του συμμετοχή «είναι και λίγο παράτερο γιατί εγώ έχω κληθεί να βοηθήσω κι έχω αναλάβει δύσκολα καθήκοντα υπό δύσκολες συνθήκες».

By