Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας έφαγε «πόρτα» στην Πορτογαλία [έγγραφο]

 

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε δήλωση του Σεγκούρο που αποκαλύπτει πλήρη διαφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο 2013-04-29, 2.18.05 AM«Φωτιές» άναψε στη Βουλή, η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου δήλωσης του προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος Πορτογαλίας.

Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Πορτογαλία και την συνάντηση του με τον Ζοζέ Σεγκούρο, υποστήριξε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκρυψε τις απόλυτες διαφωνίες τους. «Συναντήθηκε με τον ομόλογό μου το σοσιαλιστή στην Πορτογαλία, απέκρυψε βέβαια την επίσημη δήλωση του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι υπήρξαν απόλυτες διαφωνίες και ότι οι Ευρωπαίοι, οι Πορτογάλοι σοσιαλιστές προσβλέπουν στο αδελφό τους κόμμα στην Ελλάδα που είναι το ΠΑΣΟΚ. Πάρτε και τη δήλωση την επίσημη των Πορτογάλων Σοσιαλιστών, γιατί διάβασα στημένα δημοσιεύματα αντίστροφα» είπε ο κ. Βενιζέλος, καταθέτοντας στα πρακτικά την δήλωση του σοσιαλιστικού κόμματος Πορτογαλίας.

tsiprasΌπως προκύπτει από την δήλωση αυτή ο κ. Σεγκούρο ανέφερε ότι κατά την συνάντηση του με τον κ. Τσίπρα – κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως σημειώνει -και οι δύο πλευρές εξέφρασαν αξιοσημείωτα διαφορετικές απόψεις γύρω από το πως πρέπει να διαχειριστεί κάθε χώρα το δημόσιο χρέος της. Και έσπευσε να σημειώσει ότι το PS (το πορτογαλικό σοσιαλιστικό κόμμα) προσβλέπει στην συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ το οποίο χαρακτηρίζει μάλιστα «αδελφό κόμμα»!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε ακόμη τον κ. Τσίπρα ότι… αναπαράγει λογικές του Μεσαίωνα. «Τι ήθελε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό που ήθελε ο μεσαιωνικός άνθρωπος αντεστραμμένο. Ο μεσαιωνικός άνθρωπος ζούσε με το άγχος του τέλους του κόσμου. Τον απειλούσε το επικείμενο τέλος του κόσμου. Ο νέος μεσαιωνικός άνθρωπος, όπως τον εξέφρασε ο κ. Τσίπρας, παρακαλάει να έρθει το τέλος του κόσμου, να καταστραφεί η χώρα, να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να δικαιωθεί πολιτικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό περιμένει. Επενδύει στο τέλος του κόσμου. Διότι δεν έχει τι να πει τώρα. Τι να πει;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Σχολιάζοντας την φράση του κ. Τσίπρας ότι θα βρει «τη λύση στην αλληλεγγύη των χωρών του Νότου», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε: «Δηλαδή πού; Στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές; Πού θα το βρει αυτό; Στους Γερμανούς ομολόγους του; Στη Γερμανία πάει για απόλυτη πλειοψηφία το Συντηρητικό Κόμμα, το CDU με τους Βαυαρούς συμμάχους του. Πού θα το βρει αυτό; Σε ποιους συσχετισμούς; Το «κυβερνητικό μόρφωμα» είμαστε εμείς. Άρα και η κυβέρνηση της Ιταλίας η καινούργια είναι κι αυτή ένα μόρφωμα που εξυπηρετεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Ποιος έχει μείνει απ’ έξω; Ο κ. Γκρίλο. Δηλαδή τώρα, μέσα στις φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα είναι και Γκρίλο στην Ελλάδα! Είναι Τσάβες, Γκρίλο, όλα.. Επιλογή προσωπικοτήτων και προσωπείων. Γιατί για προσωπεία πρόκειται . Γιατί φυσικά τώρα δεν έχουν τι να πουν».

By