Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης

«Έχουμε πετύχει την καλύτερη δυνατή διάρθωση και την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος»

venizelos600_1402014

Το τρίμηνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το εξάμηνο της ελληνικής Προεδρίας είναι εξαιρετικά πυκνό. Κάθε μέρα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για το ελληνικό έθνος. Το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε αφορά όλους τους πολίτες αλλά πιστοποιείται και διεθνώς ότι επιτυγχάνεται δημοσιονομική εξυγίανση και κάθε χρόνο θα υπάρχουν πλεονάσματα, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου «Επιμελώς Επιχειρείν 2014».

Το συνέδριο διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης και την εταιρεία Boussias Communications.

«Έχουμε πετύχει την καλύτερη δυνατή διάρθωση και την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, έχουμε επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους και οι τράπεζες πρέπει να στραφούν με ειλικρίνεια και σεβασμό στην πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα και παρά τη «βάρβαρη» ανεργία έχουμε εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και η έναρξη μεγάλων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι. Και μέσα σε αυτό το τρίμηνο έχουμε μια εθνική προσπάθεια που δεν μπορεί να υποταχθεί σε κομματικά μέτρα, κρίμα που υπάρχει στείρος διχασμός μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών γιατί βγαίνουμε από το μνημόνιο και αν κάποιοι θέλουν βαρβάρους πρέπει να τους αναζητήσουν αλλού. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα εθνικό σύμφωνο ανάκαμψης με επανεξέταση όλων των σχέσεων των τεχνιτών διαιρέσεων της κοινωνίας των πολιτών» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

By