Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Mε τον Γιώργο Προβόπουλο έζησα πρωτοφανείς προκλήσεις

Σε δήλωση για την ολοκλήρωση της θητείας του Γ. Προβόπουλου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos600_1402014

Σε δήλωση για την ολοκλήρωση της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος προχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι άσκησε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κατά την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων σαράντα ετών.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση της θεσμικής ανεξαρτησίας της ΤτΕ, της θέσης του σε σχέση με την ΕΚΤ, αλλά και της κρισιμότητας του ρόλου του ως προς τη διαχείριση και υπέρβαση της κρίσης, συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη, ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δηλαδή στην προστασία των καταθέσεων και των προοπτικών χρηματοδότησης της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «συνέβαλε, επίσης, καθοριστικά στους χειρισμούς που οδήγησαν στη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους που έχει πετύχει η Ελλάδα, θεμελιώνοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του που είναι πλέον εφικτή με απλές και προφανείς παραμετρικές αλλαγές».

«Ως υπουργός Οικονομικών, έζησα μαζί με τον Γ. Προβόπουλο πρωτοφανείς προκλήσεις υψηλής πίεσης και επικινδυνότητας και μπορώ έτσι να έχω προσωπική γνώμη για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά του.Του εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα φάση της πορείας του», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

By