Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βερολίνο: Χωρίς νέα μέτρα, δεν θα δοθεί νέα βοήθεια

Ανώτατο κοινοβουλευτικό στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών διέψευσε επισήμως τις ελπίδες ότι ένα νέο πακέτο βοήθειας δεν θα συνοδευτεί από νέα μέτρα, όπως δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

eurogreece«Εάν η Ελλάδα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια είναι ξεκάθαρο ότι αυτή θα συνοδεύεται από νέους όρους», δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Μίκαελ Μάιστερ, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός πρόεδρος του CDU, του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις», τόνισε.

Ο κ.Μάιστερ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του τρέχοντος προγράμματος, διαφορετικά «θα κλείσει κάθε συζήτηση για παραπάνω βοήθεια».

Το διεθνές πρακτορείο υπενθυμίζει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής στις 7 Σεπτεμβρίου ότι η πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα θα δοθεί κάτω από τους όρους του τρέχοντος προγράμματος και δεν θα θα συνδεθεί με νέα μέτρα. Υπενθυμίζει επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει παραδεχθεί ότι η χώρα μας μπορεί να χρειαστεί 10 δισ. ευρώ μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, αλλά και ότι υποστήριξε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, καθώς η Ελλάδα ούτως ή άλλως έχει αναλάβει υποχρεώσεις για μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2016 όταν συμφώνησε στο σημερινό πρόγραμμα.

Το Bloomberg υπενθυμίζει επίσης ότι τη συζήτηση για την ανάγκη νέας βοήθειας στην Ελλάδα άνοιξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ότι στο θέμα έχει αναφερθεί και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία χθες δήλωσε ότι αναμένει από την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της για να λάβει νέα βοήθεια, αλλά και ότι υπάρχουν τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By