Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Βιομήχανοι: «Είτε μειώνεται το ενεργειακό κόστος, είτε κλείνουμε»

Οι βιομήχανοι ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη ΔΕΗ για το τιμολόγιό της

deh

Τα τιμολόγια της ΔΕΗ βρίσκονται στο στόχαστρο των ενεργοβόρων βιομηχανιών, που αντιδρούν στις πολιτικές «είτε μειώνεται το ενεργειακό κόστος, είτε κλείνουμε»

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα 24 μέλη της η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) στις 27 Ιανουαρίου. Πρόθεση των ενεργοβόρων βιομηχανιών είναι να υπάρξει μια κοινή στάση ενόψει της συνέλευσης της ΔΕΗ στις 31 Ιανουαρίου η οποία θα αποφασίσει για την τιμολόγηση ρεύματος προς το Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Πλέον η υπόθεση του Αλουμινίου γίνεται υπόθεση όλης της βαριάς βιομηχανίας και οι επιχειρήσεις θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις. Για αυτό ενώνουν τη φωνή τους και διαμηνύουν στην κυβέρνηση: «είτε μειώνεται το ενεργειακό κόστος, είτε κλείνουμε».

Αναλυτικά η πρόσκληση της ΕΒΙΚΕΝ

«Η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 31/1 Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, έχει ως βασικό θέμα την έγκριση από τους μετόχους των κοστολογικών στοιχείων που πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα ως «κόκκινη γραμμή» για τις μετέπειτα συμβάσεις της ΔΕΗ. Επισυνάπτεται το σχετικό σημείωμα. Η απόφαση θα έχει άμεσες επεκτάσεις στη στάση της ΔΕΗ εφεξής έναντι όλων της των πελατών.

Το ΔΣ κρίνει απαραίτητο να υπάρξει παρέμβαση της ΕΒΙΚΕΝ ενόψει της 31/1 προκειμένου να ενημερωθεί ο βασικός μέτοχος για τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Σχέδιο ανοιχτής επιστολής θα τεθεί υπόψη σας άμεσα. Λόγω της σημασίας του ζητήματος, κρίνεται απαραίτητο να τεθεί προς κρίση και συζήτηση στη Γενική Συνέλευση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By