Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βλέπει θετικό πρόσημο ο Στουρνάρας

Αισιοδοξία Στουρνάρα για την οικονομία και αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση για τα κρατικά λαχεία.

ΒΟΥΛΗ

fosphotos.com | Panayotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayotis Tzamaros

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομίας έχουν σαφώς θετικό πρόσημο. «Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι», ανέφερε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κρατικά λαχεία και πρόσθεσε: «Οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σύμφωνα με τους στόχους αλλά και τα στοιχεία παραγωγής,  κυρίως στον τομέα του τουρισμού, μας δημιουργούν αισιοδοξία και  αν συνεχίσουμε έτσι η πρόβλεψη για το εθνικό προϊόν φέτος θα κυμανθεί σε ένα εύρος καλύτερο από τις προβλέψεις».

Η σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων για 12 χρόνια υπερψηφίστηκε από την επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος και αύριο εισάγεται προς ψήφιση από το Β’  Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Νωρίτερα πάντως, προκλήθηκε ένταση τόσο για τις express διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση, όσο και για την ουσία της σύμβασης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αιχμές που άφησε η Δ. Χαραλαμπίδου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης ότι παραβιάζουν το σύνταγμα για να χαρίσουν τον ΟΠΑΠ σε δύο μεγάλες εταιρίες που έχουν υπό την αιγίδα τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ. «Κι εσάς ο αρχηγός σας έκανε διακοπές σ’ έναν επιχειρηματία», είπε και πρόσθεσε: «Δεν το διέψευσε κανένας κι όταν με τέτοια ευκολία λένε αυτά τα πράγματα, θα παίρνουν και τις ανάλογες απαντήσεις, δεν επιτρέπω σε κανέναν από οποιοδήποτε κόμμα να λέει το ο,τιδήποτε», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By