Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βλέπει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το Οικονομικών μετά το Eurogroup

Αισιόδοξοι για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δήλωναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αργά το βράδυ της Δευτέρας μετά το Eurogroup.

EU
EU

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% είναι εξαιρετικά πιθανή, καθώς όπως ανέφεραν μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης « το δυσκολότερο τμήμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο αφορούσε την πολιτική πτυχή του ζητήματος, έχει ήδη ξεπεραστεί».

Η τελική απόφαση αναμένεται να υιοθετηθεί εντός των προσεχών ημερών και υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, προσέθεταν οι ίδιοι παράγοντες, κάνοντας επίσης λόγο για  σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά και κινήσεις επιπέδου κορυφής.

Εάν τελικά η τρόικα πει το ναι, η μείωση αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου, όπως είπε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η τρόικα έχει παγίως αρνητική στάση στο συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας ισοδύναμα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει απώλεια εσόδων, ενώ μάλιστα το ΔΝΤ είχε αντίθετα εισηγηθεί τον Ιούνιο αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By