Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βλαχογιάννης και Τζαμτζής ζητούν διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Εντός της ημέρας θα στείλουν τις προτάσεις τους στον υπουργό Οικονομικών

eniaios foros idioktisias akinitwn enfia

Την ανάγκη να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στον Ενιαίο Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) πριν ακόμα πληρώσουν οι πολίτες την πρώτη δόση, επισημάνουν οι γαλάζιοι βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης και Ιορδάνης Τζαμτζής, οι οποίοι σημειώνουν ότι την άποψη τους συμμερίζονται και άλλοι βουλευτές του κόμματος.  Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν, εντός της ημέρας θα αποστείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο κ. Βλαχογιάννης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ζήτησε «την παραδειγματική» τιμωρία όσων έκαναν λάθη στον ΕΝΦΙΑ και έσπευσε να διαμηνύσει πως «το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να είχε διορθώσει τις αδικίες εδώ και ένα χρόνο».

«Τελικός στόχος για τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) είναι να εξαλειφθούν ταχύτατα και πλήρως όλες οι πιθανές αδικίες», διευκρινίζει με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για λάθη και υπερβολικές επιβαρύνσεις των φορολογουμένων.

Όπως διευκρινίζει, σφάλματα ή και παραλείψεις που έγιναν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των φορολογουμένων, μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις τους μέχρι 30 Νοεμβρίου. «Ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω», τονίζεται στην ανακοίνωση.

By