Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Βολές Κωνσταντοπούλου σε Δένδια

Για το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ

fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας
fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας

Σαφείς αιχμές για τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, άφησε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ.

«Το ζητούμενο είναι λίγο ευρύτερο. Το ζητούμενο είναι για ποιο λόγο οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εδώ και 1 χρόνο που ζητούμε να κληθεί ο επικεφαλής της ΕΥΠ ο κ. Δραβίλλας ουσιαστικά μπλοκάρουν την κλήτευση αυτή. Χθες το ξαναθέσαμε, ζητήσαμε ξανά να κληθεί ο επικεφαλής της ΕΥΠ και πάλι η αίσθηση ήταν, μολονότι δεν προβλήθηκε ευθεία αντίθεση, ότι παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες η κλήτευσή του. Κι αυτό μολονότι η ΕΥΠ είναι με νόμο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο και υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στον Real fm.
«Το δεύτερο σκέλος είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν όλο αυτόν τον καιρό τηρώντας στάση εφεκτική και για ποιο λόγο θίγεται για λογαριασμό των παρακολουθητών ο κ. Δένδιας. Η αντίδραση της κυβέρνησης και ειδικώς η αντίδραση του κ. Δένδια είναι ανεξήγητη όταν υπάρχει η εμπειρία της κυβέρνησης Καραμανλή όπου είχαν τεθεί σε παρακολούθηση – η οποία αγγίζει ποινικά την κατασκοπεία- τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» πρόσθεσε.
N.A
(Visited 1 times, 1 visits today)
By