Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βολές Λαβρόφ κατά της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία

Η Ρωσία συνεχίζει να υποστηρίζει τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς

lavrofA

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, προειδοποιώντας εναντίον οποιουδήποτε απειλεί την εθνική κυριαρχία της χώρας.

«Η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν εκπλήρωσε ούτε μία από τις υποχρεώσεις της αλλά προβάλλει νέες απαιτήσεις, υποτασσόμενη στους ένοπλους εξτρεμιστές και στους πλιατσικολόγους οι οποίοι αποτελούν μία άμεση απειλή για την εθνική κυριαρχία και τη συνταγματική τάξη της Ουκρανίας» ανέφερε ο ΥΠΕΞ.

Ο Λαβρόφ συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι και τους εξέφρασε την «πιο βαθιά ανησυχία του για ότι αυτοί που υπέγραψαν τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου στο Κίεβο είναι ανίκανοι» να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει όσων προέβλεπε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τούς κάλεσε να «ασκήσουν την επιρροή τους στην αντιπολίτευση για να εξασφαλίσουν την ταχεία εφαρμογή» της συμφωνίας η οποία επετεύχθη χθες.

Κατά την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, οι συνομιλητές του Λαβρόφ ανέφεραν ότι «μοιράζονται την ανησυχία της Ρωσίας, αναγνώρισαν ότι η αντιπολίτευση δεν τήρησε τις δικές της υποχρεώσεις και υποσχέθηκαν να λάβουν κατεπείγοντα μέτρα ώστε οι συμφωνίες να εφαρμοστούν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, της κάτω Βουλής της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ κατήγγειλε το «θλιβερό τέλος» του προέδρου της Ουκρανίας, σε ένα μήνυμά του στο Twitter σχολιάζοντας την κατάληψη της προεδρίας από διαδηλωτές.

Ο Λαβρόφ κάλεσε την Δύση να «ασκήσει την επιρροή της για να περιορίσει την δράση των χούλιγκαν που δρουν ανεξέλεγκτα».

«Είναι καιρός να σταματήσει η παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης και να υποκρινόμαστε ότι (οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει) το Μαϊντάν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ουκρανικού έθνους», τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Ουκρανία

By