Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιράκ: Toυλάχιστον 60 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε σιιτικές  περιοχές στη Βαγδάτη

bagdatiAάνθρωποι σκοτώθηκαν και 140 τραυματίστηκαν σε μια σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκαν σε κυρίως σιιτικές περιοχές στη Βαγδάτη, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν εννιά εκρήξεις με στόχο αγορές και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. Οι βομβιστικές επιθέσεις, που φαίνεται πως ήταν συντονισμένες, ήταν παρόμοιες με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη την Τρίτη και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο στο Ιράκ από τις αρχές του 2013, με περισσότερους από 1.000 νεκρούς τον Ιούλιο, που ήταν ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός από το 2008, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Σουνίτες ισλαμιστές μαχητές ανακτούν ορμή στην εξέγερσή τους ενάντια στην κυβέρνηση, της οποίας ηγούνται Σιίτες, και έχουν ενθαρρυνθεί από τον εμφύλιο πόλεμο στη γειτονική Συρία που έχει αναζωπυρώσει τις εντάσεις σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Εκτός από τη Βαγδάτη, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Τουζ Χουρμάτο, 170 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους και τραυματίζοντας 45, δήλωσαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By