Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Αυτή η χρονιά θα είναι η πρώτη που θα έχουμε αποκλιμάκωση της ανεργίας

«Για να χαλαρώσουμε τη θηλιά πρέπει να δούμε από ποιους θα χρηματοδοτούμε τα ελλείμματα»

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Περιορισμό της λιτότητας αλλά με λελογισμένες παρεμβάσεις, είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm ο κ. Βορίδης επισήμανε πως «αυτή είναι μια χρονιά αυξήσεως στην πραγματικότητα του ΑΕΠ και επομένως είναι και μία πρώτη χρονιά που θα έχουμε μια μικρή αποκλιμάκωση της ανεργίας» και εκτίμησε ότι οι όποιες βελτιώσεις θα πρέπει να γίνουν λελογισμένα και μέσα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αυτά τα θα χαλαρώσουμε τη “θηλιά” στον λαιμό της κοινωνίας και θέλουμε να σταματήσουμε την πολιτική της λιτότητας, προϋποθέτουν ότι από κάποιους έχουμε βρει να χρηματοδοτούμε ελλείμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως δεν πιστεύει «στην πολιτική των ελλειμμάτων, ειδικά σε μια υπερχρεωμένη οικονομία» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: » Δεν μας οδηγεί πουθενά αυτό. Θεωρώ απλώς ότι δημιουργεί ψευδοσυνθήκες ευμάρειας , οι οποίες εν συνεχεία οδηγούν σε τρομοκρατικές καταστροφές, όπως αυτή που έχουμε ζητήσει. Δεν πιστεύω λοιπόν σε αυτό, πιστεύω στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών».

 

By