Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Δεν πάμε σε εκλογές

 «Η χώρα έχει κάνει τεράστια προσαρμογή» τόνισε ο υπουργός Υγείας

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Την εκτίμηση ότι δεν είμαστε κοντά σε εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM και κληθείς να σχολιάσει αν έχουν ρεαλιστική βάση οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι μπαίνουμε σε τροχιά σταθερότητας ή είναι προεκλογικά λόγια δήλωσε : «Οχι, όχι, όχι… 100% σας λέω πραγματικά ότι είναι η ώρα που θα γίνουν αποτιμήσεις αυτής της προσαρμογής, διορθώσεις αυτής της προσαρμογής. Οι κατευθύνσεις θα πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα να αποφασίσουμε κεντρικά σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή και εξαιτίας της προσαρμογής, να αμβλύνουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις που είχε αυτή η προσαρμογή, άρα θέλουμε προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική».

Ο κ. Βορίδης σημείωσε πώς «η χώρα έπρεπε να κάνει μία τεράστια προσαρμογή προκειμένου να πετύχει δημοσιονομικούς στόχους, γιατί βρισκόταν σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού και γιατί –κακά τα ψέματα- απαιτήθηκαν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα μαζί» και πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο γίνονται στη δημόσια διοίκηση μεταρρυθμίσεις, που δεν είχαν γίνει ποτέ.

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας τόνισε : «Οχι ότι τα λύσαμε όλα, όχι ότι το δημοσιονομικό περιβάλλον είναι ανθηρό. Αλλά όμως έχουν δοθεί διαφορετικού τύπου δημοσιονομικές δυνατότητες, γιατί υπάρχουν τα πλεονάσματα, γιατί έχει ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σ’ αυτό και επομένως όλοι ζητούν δύο πράγματα. Στην πραγματικότητα, αυτή την πολιτική προτεραιότητα, αλλά και να επιμείνουμε στην αύξηση της αποδοτικότητας των χρημάτων. Αρα προφανώς όλα τώρα, ας το πω, θα προσαρμοστούν σε μία πραγματικότητα, όπου η χώρα και θα συνεχίσει να μεταρρυθμίζεται και να αλλάζει την οικονομία της, την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και ταυτόχρονα θα κοιτάει να απλώσει ένα κοινωνικό δίχτυ προκειμένου να βοηθήσει όλους αυτούς που μέσα σ’ αυτή την κατάσταση προσαρμογής ακόμη δεν έχουν βρει το δικό τους ρόλο στον παραγωγικό μηχανισμό».

By