Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Πολύ φασαρία για το τίποτα, το δημοψήφισμα

«Επικοινωνιακό νταβαντούρι του ΣΥΡΙΖΑ»

voridis 2

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ενώ η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα αν μπορούν να αθροιστούν οι διαφορετικές προτάσεις που ετοιμάζονται να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί στο MEGA, επιχείρησε να υποβαθμίσει τον πολιτικό αντίκτυπο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως γίνεται «πολλή φασαρία για το τίποτα» και σημείωσε πως «ακόμα και αν γινόταν συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, θα καταψηφιζόταν το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς απαιτούνται 180 ψήφοι».

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως το άθροισμα των ψήφων μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον είναι ταυτόσημα τα αιτήματα των κομμάτων ως προς τον προσδιορισμό του περιεχομένου του δημοψηφίσματος, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος των δηλώσεων που έκανε χθες και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Αν το αίτημα δημοψηφίσματος είναι κοινό, τότε μπορεί να αθροιστεί» ανέφερε και πρόσθεσε πως «η διατύπωση του αιτήματος πρέπει να είναι ταυτόσημη».

Ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του πως θα υπάρξει τέτοιο κοινό αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» καθώς, όπως σημείωσε,  «ακούγεται» ότι εκτός από διαφορετικό σκεπτικό, τα κόμματα θα θέσουν και διαφορετικό αίτημα και έφερε τα παραδείγματα του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.

Καταλήγοντας ο κ. Βορίδης σχολίασε πως «το δημοψήφισμα είναι ένα απλό, επικοινωνιακό νταβαντούρι ακόμα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει η αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε και διαβεβαίωσε  πως «δεν μπορεί να σταματήσει» ο συγκεκριμένος τρόπος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

By