Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βορίδης: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μείωση της φορολογίας

«Κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους»

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει αρχίσει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνουν αυτά που ζητάνε οι πολίτες, όπως μείωση της φορολογίας, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Όπως επισήμανε, «σε ένα κράτος κατάχρεο δεν υπάρχει κανένας να επενδύσει ούτε ένα πενηνταράκι… Πρώτα οικονομική σταθερότητα και μετά επενδύσεις.»

Ο υπουργός εξήγησε ότι κυβερνητική προτεραιότητα είναι η ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, και θα τεθεί με τους δανειστές, «με τον πρωθυπουργό να εργάζεται σκληρά προς αυτό το σκοπό, ώστε να επιτραπούν ηπιότερες δημοσιονομικές προσαρμογές».

«Μετά από 8- 9 χρόνια για πρώτη φορά έχουμε τόσο χαμηλές αποδόσεις ομολόγων που σημαίνει ενίσχυση ρευστότητα στις τράπεζες και δανεισμού επιχειρήσεις με περισσότερη ανάπτυξη. Βασική προϋπόθεση του προγράμματος ήταν η σταθεροποίηση βλέπουμε σημάδια ανακάμψεως, και ουσιαστική αναστροφή της ύφεσης» σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι «και ο άλλος πόλος έχει αρχίσει να αλλάζει την πολιτική του. Μόλις πει ο Τσίπρας ότι θα μειώσει τους φόρους θα ανοίξουμε μια ωραία συζήτηση για τη φορολογική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να πει πρώτα πώς θα αυξηθούν οι μισθοί».

By