Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Oι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία θα συνεχιστούν

Ο Ά. Γεωργιάδης, είπε ότι είναι περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο, καθώς όπως τόνισε αιτήματα δεκαετιών έγιναν πράξη μέσα σε λίγους μήνες

georgiadis-teleti

Φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέδωσε στο νέο υπουργό Μάκη Βορίδη κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο. Μάλιστα όταν κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στο όνομα του νέου υπουργού Υγείας ζήτησε από τους παρόντες να τον χειροκροτήσουν.

Ο Μ. Βορίδης από την πλευρά του, αναφερόμενος στον Ά. Γεωργιάδη, τον αποκάλεσε συναγωνιστή και στενό φίλο τονίζοντας ότι η υγεία στην Ελλάδα τα προσεχή χρόνια θα φέρει το αποτύπωμά του.

Παρότι ο νέος υπουργός Υγείας δεν έχει ακόμη ενημερωθεί σε βάθος, είπε ότι οι κορυφαίες μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της υγείας, θα συνεχιστούν. Μάλιστα, αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι θα δει τον πολίτη ως φορολογούμενο, τα χρήματα του οποίου θα πρέπει να σεβαστεί, αλλά και ως ασθενή με την ευαισθησία που απαιτείται.

Ο Ά. Γεωργιάδης, είπε ότι είναι περήφανος για το έργο που έγινε στο υπουργείο, καθώς όπως τόνισε αιτήματα δεκαετιών έγιναν πράξη μέσα σε λίγους μήνες. Όπως ανέφερε οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τόσο λοιδορηθεί, έγιναν πράγματι για το καλό των πολιτών κάτι που αρχίζει να γίνεται φανερό. Έγιναν λάθη και υπερβολές σημείωσε , για τα οποία αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη, όπως είπε, ενώ δήλωσε περήφανος που ο φίλος του Μ. Βορίδης καλείται να συνεχίσει το έργο του.

Ο απερχόμενος, από το υπουργείο, υφυπουργός Α. Μπέζας τόνισε ότι δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στο υπουργείο Υγείας τόσα πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρόνο, ενώ η απερχόμενη υφυπουργός Ζ. Μακρή, μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους συναδέλφους της.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος μεταξύ σοβαρού και αστείου ξεκίνησε την ομιλία του διαψεύδοντας το πρώτο δημοσίευμα που κάνει λόγο, όπως είπε, για τον πρώτο εμφύλιο στην κυβέρνηση μεταξύ του ίδιου και του νέου υπουργού, ενώ η νέα υφυπουργός Κ. Παπακώστα έκανε λόγο για ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί υπερπροσπάθεια.

By