Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βουλή: Καβγάς, τσιρίδες και λεκτικές κόντρες για την εισβολή στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη

Πολλά μποφόρ σήκωσαν στη Βουλή η διαμαρτυρία νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και οι συλλήψεις που έγιναν από την αστυνομία
konstantopoulou600_300114

Πρωταγωνίστρια για άλλη μια φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας, καθώς –όπως είπε- 47 νέοι άνθρωποι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, χωρίς να τους επιτραπεί να μιλήσουν με δικηγόρο αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν για συμπαράσταση. «Βρίσκονται στη ΓΑΔΑ επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας με τα λευκά φέρετρα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνηση; Να συλλαμβάνει τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ; Τι κυβέρνηση είστε εσείς που χρησιμοποιείτε την ΕΛΑΣ για να επιτίθεστε στην αντιπολίτευση και την κοινωνία;

Στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Χ. Αθανασίου υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να μονοπωλεί την ευαισθησία, να καπηλεύεται, να βγάζει πορίσματα και να μιλάει για δολοφονίες. Η αναφορά του στα επεισόδια της ΕΡΤ, ο υπουργός Δικαιοσύνης της είπε: «Εκτός και αν η βοήθεια που ζητήσατε είναι σαν και αυτή που ζητήσατε έξω από την ΕΡΤ», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που άρχισε να φωνάζει «ντροπή σας».

«Εύχομαι ποτέ να μην υποστείτε αστυνομική βία, θα έπρεπε να ντρέπεστε, που αναφερθήκατε στα επεισόδια έξω από την ΕΡΤ», ανέφερε. Η φράση της ωστόσο, ότι όποιος δεν τοποθετηθεί για τα επεισόδια έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα είναι συνένοχος, προκάλεσε την έκρηξη της Λιάνα Κανέλλη που της επέστρεψε την κατηγορία για συνενοχή ως «αερολογική και ανυπόστατη».

«Όσο κι αν τσιρίζετε και όσο κι αν σκούζετε από το πρωί έως το βράδυ δεν είστε αξιόπιστη και δεν σας ακούμε», αντέτεινε ο Μ. Βορίδης, τονίζοντας ότι οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ έγραψαν με σπρέι «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε» στον τοίχο.

Για λεκτική βία της Ζ. Κωνσταντοπούλου που δίνει μήνυμα για προπηλακισμούς, μίλησε ο Π. Κουκουλόπουλος σημειώνοντας ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφορείται από την αντίληψη ότι είναι εκφραστής του δικαίου στη Βουλή και την κοινωνία.

Η φράση της ωστόσο, για χυδαίο τρόπο που απευθύνονται αρκετοί βουλευτές, αναφέροντας ονομαστικά τον Παναγιώτη Ρήγα, προκάλεσε την αντίδραση του που είπε ότι «δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι και ατύχησε αυτή η Βουλή γιατί έχει χυδαίες παρουσίες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By