Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Αεροδρόμιο» η… Βουλή

Τα δύο μηχανήματα που «σκανάρουν» τους επισκέπτες και τις τσάντες τους μεταφέρθηκαν περίπου 2 μέτρα μέσα στο κτίριο

vouli1Αυστηρότερα έγιναν τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή μετά την άρνηση της Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ Σ. Βούλτεψη να περάσει την τσάντα της από μηχάνημα ελέγχου. Μέχρι τώρα 3 Βουλευτές έχουν αντιδράσει: η Σ. Βούλτεψη, η Ρ. Μακρή (Ανεξάρτητοι Έλληνες) και ο Α. Γεροντόπουλος (ΝΔ), ο οποίος έκανε παράσταση στον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη που ξεκαθάρισε ότι «οι εντολές του θα εφαρμοστούν».

Τα δύο μηχανήματα που «σκανάρουν» τους επισκέπτες και τις τσάντες τους μεταφέρθηκαν περίπου 2 μέτρα μέσα στο κτίριο, ώστε να δημιουργηθεί διάδρομος ελέγχου. Το μοντέλο ελέγχου που επιλέχθηκε μοιάζει με αυτό των αεροδρομίων, καθώς το μηχάνημα ελέγχου των επισκεπτών βρίσκεται δίπλα στο μηχάνημα ελέγχου των αποσκευών.

Την μεταφορά των ειδικών μηχανημάτων είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης προ 10 ημερών (πριν την επίσκεψη στον Καναδά), προκειμένου να μπορεί η ασφάλεια να κρατά εκτός Βουλής όποιον Βουλευτή αρνείται να ελεγχθεί ή να παραδώσει το όπλο του σε ειδικό ερμάριο στην είσοδο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By