Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κοινοβουλευτική αϋπνία φέρνει το «μαξιλάρι»

Αντίθετοι εμφανίζονται «γαλάζιοι» βουλευτές στο ενδεχόμενο επιστροφής βουλευτών

voulia622_221013Μπορεί η δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από το Βερολίνο ότι η κυβέρνηση διαθέτει μαξιλάρι να έσπειρε ανακούφιση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εγχώριο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας, αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι το σύνολο της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας υποδέχεται με θέρμη μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, με εμφανέστερη την τάση αυτή στους νεοεκλεγέντες, που δεν φαίνονται διόλου ικανοποιημένοι από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η στάση του ανεξάρτητου βουλευτή, κ. Γιώργου Κασαπίδη να δηλώσει «παρών» χθες κατά τη διαδικασία ψήφισης του προϋπολογισμού ανακούφισε μεν την κυβέρνηση, ανοίγοντας παράθυρο για την επιστροφή του, θορύβησε δε αρκετούς βουλευτές, που θεωρούν «μη θεμιτό» να τοποθετηθούν στην ίδια κομματική αφετηρία στις επόμενες κάλπες με συναδέλφους τους που υπεραμύνθηκαν της αντιμνημονιακής γραμμής και ψήφισαν «όχι» σε κρίσιμες ψηφοφορίες, άποψη που αναμένεται να εκφράσουν και εντός της Βουλής τις επόμενες μέρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By