Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Να δημοσιευτούν τα πορίσματα από τους ελέγχους στους αγροτικούς συνεταρισμούς

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

vouli3

Ευθείες βολές κατά του Αθανάσιου Τσαυτάρη για τη μη δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του οικονομικού εισαγγελέα για τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων από ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ μετά τον έλεγχο που ξεκίνησε με εντολή Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύουν 25 βουλευτές από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ αλλά και ανεξάρτητοι.

Καρφώνοντας περισσότερο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές κατέθεσαν την ερώτηση και προς τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι η μη δημοσιοποίηση των πορισμάτων δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα.

Οι πρακτικές κακοδιαχείρισης που ζημιώνουν το δημόσιο είναι αδιανόητες σε μια περίοδο που η κοινωνία υποβάλλεται σε επώδυνες θυσίες, ενώ είναι καθολική απαίτηση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να εξακριβωθεί το που και πως ξοδεύτηκαν τα περίπου 60 εκατ. του βαριά φορολογούμενου ελληνικού. Τονίζουν μάλιστα, πως σύμφωνα με ανακοίνωση του τέως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, το υπουργείο οφείλει να συμβουλευτεί το ΝΣΚ για τις ενδεδειγμένες ενέργειες του δημοσίου επί της υπόθεσης και πως αρμόδιος για την υποβολή του ερωτήματος είναι ο ΑΘανάσιος Τσαυτάρης.

Την ερώτηση υπογράφει μεταξύ άλλων και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

By