Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή το πόρισμα της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου

Δεν το αναγνωρίζουν οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Στα χέρια του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα ποσά που φέρονται να έχουν αποκρύψει οι εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποτέλεσμα της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Στα 6,3 εκατομύρια ευρώ υπολογίζεται σύμφωνα με το ΣΔΟΕ τα χρήματα που έχουν αποκρύψει τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου, ανατρέποντας τα δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Τη μερίδα του λέοντος φαίνεται πως κατέχει η Ελένη Παπακωνσταντίνου, η οποία κατηγορείται ότι έχει αποκρύψει περίπου 2.987.660,08 ευρώ. Αντίστοιχα, 1.666.318,05 ευρώ έχει αποκρύψει και  ο σύζυγός της Συμεων Συκιαρίδης. Στην ίδια λογική κινήθηκαν ως προς τις καταθέσεις τους τόσο η έτερη εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, όσο και ο σύζυγός της. Αναλυτικά, η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει αποκρύψει βάσει του περιεχομένου του πορίσματος 193.499 ευρώ, ενώ ο σύζυγός της Ανδρέας Ρωσσώνης κατηγορείται για φοροδιαφυγή 1.457.210,48 ευρώ.

Στη Βουλή έχουν φτάσει και οι επιστολές αφενός της Ελένης Παπακωνσταντίνου και αφετέρου του συζύγου της, Συμεών Σικιαρίδη, στις οποίες αμφότεροι αμφιβητούν το περιεχόμενο του πορίσματος. Αρχής γενομένης από την Ελένη Παπακωνσταντίνου, τα εμπλεκόμενα μέλη της οικογένειας θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες από το Προεδρείο της Επιτροπής, ενώ ο κύκλος θα κλείσει με την παραλαβή της δικογραφίας από τον ίδιο το Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By