Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βουλή των Εφήβων: Εκσυγχρονίζεται, αλλά δεν καταργείται

Σε περίοδο σκληρής λιτότητας αποτελεί πολυτέλεια, επισημαίνουν βουλευτές

 

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Εκσυγχρονίζεται, αλλά δεν καταργείται ο θεσμός της «Βουλής των Εφήβων», ανέφεραν από το γραφείο του Προέδρου του Σώματος Ευ. Μεϊμαράκη, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος.
Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θ. Παπαϊωάννου σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανέφερε πως τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το τριήμερο που διήρκησε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, ανήλθαν σε 142.000, εκ των οποίων τα 110.000 ευρώ ήταν για την κάλυψη των εισιτηρίων και της διαμονής των μαθητών, καθώς στην μεγάλη τους πλειοψηφία προέρχονται από την περιφέρεια και την ελληνική ομογένεια της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας.
Βουλευτές ωστόσο, επισημαίνουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις πως σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας η συνέχιση ενός θεσμού που έχει «ξεφτίσει» αποτελεί πολυτέλεια. Με δεδομένο μάλιστα, το φετινό ανύπαρκτο ενδιαφέρον, πολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ της κατάργησής του.
Ο θεσμός της «Βουλής των Εφήβων» δημιουργήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη με σκοπό να υπάρξει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, του απόδημου ελληνισμού και της Κύπρου. Κύριος στόχος του προγράμματος που ξεκίνησε την λειτουργία του το σχολικό έτος 1995-1996, ήταν η καλλιέργεια της θετικής στάσης των νέων ανθρώπων απέναντι στα κοινά, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σε αρχές, κανόνες και αξίες της δημοκρατίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By