Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και του συνόλου του

vouli-dispistia

Κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και του συνόλου του υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με την αντικατάσταση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη.

Ο κ. Κυριαζίδης, προερχόμενος από τα σώματα ασφαλείας ζήτησε την αντικατατάσταση από τη ΝΔ γιατί δεν θα ψήφιζε το άρθρο που αφορά τα επικουρικά των αστυνομικών.

Ειδικότερα, μετά την ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα στήριξης και Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα του ΥΠΟΙΚ και άλλες διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία από τη Β” θερινό τμήμα της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Τα άρθρα 221 (για τα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ), 226 για την σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου για το πόθεν έσχες και 227 για την διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και 47 κατά της αντιπολίτευσης.

Τα άρθρα 223 (για τους υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες), 224 (για το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες), 225 (για τα όργανα και τη διαδικασία ελέγχου πόθεν έσχες), 228 (για τις κυρώσεις για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες) 229 (για καταλογισμό περιουσίας) και 230 (για τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων μαζί με τη δήλωση πόθεν έσχες) ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, 39 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές) και 8 παρών (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ).

 

By