Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το 12% των Βουλγάρων πουλάνε… τη ψήφο τους

Ο πρόεδρος της χώρας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ δήλωσε πως όποιος επιχειρήσει απάτη δεν θα μείνει ατιμώρητος.

foititikes-ekloges-1Με μειωμένες προσδοκίες για την ανάδειξη κυβέρνησης, προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι στη Βουλγαρία. Την απογοήτευση και την οργή του κόσμου εναντίον των πολιτικών, ήρθε να ενισχύσει η αποκάλυψη απόπειρας νοθείας του αποτελέσματος.

Οι αρχές εντόπισαν 350.000 παράνομα ψηφοδέλτια του συντηρητικού κόμματος, τα οποία εκτυπώθηκαν σε τυπογραφείο που ανήκει σε σύμβουλο του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, όπως μεταδίδει το Euronews, δήλωσε πως όποιος επιχειρήσει απάτη δεν θα μείνει ατιμώρητος, ενώ ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ έκανε λόγο για «πρωτοφανή συνωμοσία κατά της δημοκρατίας». Σοκ προκαλεί πάντως η πρόσφατη έρευνα, από την οποία προκύπτει πως το 12% των Βούλγαρων έχουν πληγεί τόσο από τη φτώχεια που είναι πρόθυμοι να «πουλήσουν» την ψήφο τους. Η κυβέρνηση Μπορίσοφ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά τις βίαιες διαδηλώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου. Οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους αγανακτισμένοι με τα απανωτά κρούσματα διαφθοράς, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By