Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι βελτιώσεις φέρνουν… ψήφο

Ξέσπασαν οι βουλευτές της ΝΔ στην πρωϊνή σύσκεψη-Βελτιώσεις και διαβεβαιώσεις από τους υπουργούς- Σίγουρη θεωρείται η έγκριση του νομοσχεδίου

 

Nea Dimokratia grafeiaΠολλή γκρίνια αλλά όχι εικόνα καταψήφισης ή έστω διαφοροποίησης των βουλευτών κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης είχε η πρωινή πολύωρη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κ. Δημήτρης Σταμάτης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Γιώργος Μαυραγάνης άκουσαν ουκ ολίγα από τους βουλευτές, και όχι μόνον για το πολυνομοσχέδιο καθώς η συζήτηση έλαβε ευρείες διαστάσεις. Εκτός του πολυνομοσχεδίου, επί τάπητος ετέθησαν από τον κυβερνητικό συντονισμό… μέχρι την ΕΡΤ και τις αποδείξεις στη φορολογία εισοδήματος.

Η διάταξη που προέβλεπε ότι πλην του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το κυβερνητικό αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιεί και ο υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αλλά και αυτή που προβλέπει ασυλία των στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συγκέντρωσαν εξ αρχής τα πυρά και… αποσύρθηκαν.

Μάλιστα, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης βάλλοντας, ουσιαστικά, κατά του συνυποψηφίου του στην Α’ Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλου, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η κοινοβουλευτική ομάδα να εγκρίνει μία τέτοιου είδους τροπολογία». Κριτική για τους χειρισμούς του υπουργείου Παιδείας ως προς την επαγγελματική κατάρτιση και τα τεχνικά λύκεια αλλά και για το ζήτημα των αποδείξεων στο νέο φορολογικό άσκησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενώ υψηλούς τόνους υιοθέτησαν, μεταξύ άλλων, οι Φεβρωνία Πατριανάκου και Αλ. Δερμετζόπουλος.

Σε μία προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων και, προφανώς, σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του οποίου ακούγονται αντίστοιχα σχόλια, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία σειρά ρυθμίσεων ή ανέλαβε πολιτική δέσμευση για την κάλυψη όσων τεθούν σε κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, για τους δημοτικούς αστυνομικούς, μετά τις δημόσιες δηλώσεις των Νικ. Δένδια και Χαρ. Αθανασίου για απορρόφησή τους στην ΕΛΑΣ ή ως σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Υπ. Δικαιοσύνης ενώ εξετάζεται να παραμείνουν στους Δήμους, αλλά σε άλλες διοικητικές θέσεις, όσοι εκ των δημοτικών αστυνομικών κατέχουν μεταπτυχιακό. Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν αναγνώριση σχεδόν 5 ετών ασφάλισης για την περίοδο που εργάζονταν μέσω προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας και είχαν μόνον ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αίτημα που επιφυλάχθηκε να απαντήσει η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας  κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι όλες οι ειδικότητες που καταργούνται από τα επαγγελματικά Λύκεια, θα μεταφερθούν στα 91 δημόσια ΙΕΚ και άφησε ανοικτό όσοι φεύγουν από τα τεχνικά Λυκεία λόγω κατάργησης ειδικοτήτων να ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή να μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By