Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλευτές της Χρυσής Αυγής «ακουμπά» η δικαστική έρευνα

Βουλευτές  της Χρυσής Αυγής «ακουμπά» η δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να ζητηθεί η άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη για την υπόθεση των 32 δικογραφιών στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια στιγμή, από το περιεχόμενο των καταθέσεων αυτών, έχει προκύψει ένας νέος κύκλος ατόμων τα οποία αναμένεται να κληθούν άμεσα προς κατάθεση στο εισαγγελικό γραφείο.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου εμπλεκομένων προσώπων, μη εξαιρουμένων και βουλευτών, εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις βουλευτές, τους οποίους έχει «δείξει» ο ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος ήταν ενεργό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και έχει μιλήσει αναλυτικά για τη δομή και τη δραστηριότητα της. Κύκλο επαφών στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει δείξει σύμφωνα με πληροφορίες και το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ , τα στοιχεία αυτά όμως πρέπει να εξετασθούν συνδυαστικά.

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και βουλευτών εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ροή χρηματοδότησης, αν και το πιθανότερο είναι πως τέτοιες κινήσεις δε θα γινόταν μέσω τραπέζης

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής από τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν προκύπτει η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών, όμως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενδείξεων εμπλοκής αστυνομικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της νύχτας. Όσον αφορά σε ενδεχόμενο εμπλοκής απόστρατων αξιωματικών, υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς έχει ήδη αναφέρει ότι του τηλεφώνησε απόστρατος το μοιραίο βράδυ, υποστηρίζοντας όμως ότι ι του είπε να πάνε απλά για καφέ .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By