Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά της πώλησης του ΟΛΘ

Αναστασιάδης και Ορφανός οι «γαλάζιοι» βουλευτές που εξέφρασαν επιφυλάξεις 

vouli

Την αντίθεσή του με την απευθείας πώληση των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης εξέφρασε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, ενώ ενστάσεις με την πρόταση πλήρους ιδιωτικοποίησης διατύπωσε και η ΔΗΜΑΡ, αλλά και βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια ενημέρωσης από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΘ, ο Π. Κουκουλόπουλος επεσήμανε ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι «αντίθετοι στην απευθείας πώληση των μετοχών», υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να δούμε με ενδιαφέρον το μοντέλο της πώλησης του 24% του ΟΛΘ και της σύμβασης παραχώρησης για το υπόλοιπο.

Επιφυλάξεις εξέφρασαν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης και Γ. Ορφανός, ενώ η Ασ. Ξηροτύρη από την ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι είναι αντίθετη με την πρόταση της πλήρους ιδιωτικοποίησης, δηλαδή, όπως είπε, με την διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ σε ιδιώτη επενδυτή, όπως έγινε με τον ΟΛΠ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η αξιοποίηση της λιμενικής υποδομής της χώρας αποτελεί κορυφαίο ζήτημα και πως η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

By