Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βαλαβάνη για Ρεν: «Επισημοποιεί» τη μνημονιακή πολιτική για πολλές δεκαετίες

Διατυπώνει εκ νέου την πρόταση για γενναίο κούρεμα του χρέους

balabaniB
FOSPHOTOS

του Νίκου Ανδριόπουλου

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποτέ να αποπληρωθεί το 75% ενός τέτοιου χρέους» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, σε επικοινωνία που είχε με το thepaper.gr, τονίζοντας ότι «μόνο μία κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προβεί σε γενναίο κούρεμα του χρέους μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων για ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια στην πολιτική λιτότητας».

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες με προβλήματα χρέους στην Ευρώπη, γεγονός που επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση».

Στον απόηχο της χθεσινής κυνικής ομολογίας του Ευρωπαίου Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, σύμφωνα με την οποία η σκληρή επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά το πέρας του μνημονίου εωσότου να αποπληρωθεί το 75% του ελληνικού χρέους, η κ. Βαλαβάνη σημειώνει πως «επισημοποιείται η μνημονιακή πολιτική για πολλές δεκαετίες».

«Ουσιαστικά επισημοποιείται η εφαρμογή στο διηνεκές ενός μηχανισμού ανάλογου με αυτόν της Τρόικας, όπως τον ξέρουμε στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, με Μνημόνιο Μακροοικονομικής Προσαρμογής και τακτικές τετράμηνες – αντί για τρίμηνες που είναι σήμερα – αξιολογήσεις με νέα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο thepaper.gr, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η μετεξέλιξη της χώρας σε μία αποικία χρέους, που όποτε θέλουν θα βάζουν στην προκρούστεια κλίνη των περικοπών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By