Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλευτής του Γκρίλο λέει «φονιά» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρέμβαση του Λέτα για τις δηλώσεις του Τζόρτζο Σοριάλ

Italianapolitano

«Φονιά» αποκάλεσε τον ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Τζόρτζο Σορίαλ, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Ο φονιάς Ναπολιτάνο στηρίζει μια σειρά από κινήσεις για να ράψει, να κλείσει το στόμα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο βουλευτής του κινήματος που έχει ιδρύσει ο Μπέπε Γκρίλο. Ο Σορίαλ φέρεται να αναφερόταν σε διάφορες πρωτοβουλίες στις οποίες έχει συναινέσει ο Ναπολιτάνο —από την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου βάσει του οποίου λειτουργεί η κεντρική τράπεζα ως την εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού συστήματος της Ιταλίας— και φέρεται να ετοιμάζεται να αποστείλει στον Ναπολιτάνο μια επιστολή στην οποία θα διαμαρτύρεται για τη στάση του.

Τις θέσεις του βουλευτή επέκρινε με σφοδρότητα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα: «η αήθης επίθεση του Κινήματος Πέντε Αστέρων στο πρόσωπο του Ναπολιτάνο δείχνει ότι οι εξτρεμιστικές τάσεις έχουν φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο. Αυτό είναι απαράδεκτο για όποιον υποστηρίζει τις δημοκρατικές αρχές», έγραψε ο ιταλός πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By