Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αλαλούμ με τις βουλευτικές αποζημιώσεις

Μια λάθος εκτίμηση στον βασικότερο κωδικό του προϋπολογισμού της Βουλής

vouli_psifos640

Μια λάθος εκτίμηση στον βασικότερο κωδικό του προϋπολογισμού της Βουλής, αυτόν που αφορά τις βουλευτικές αποζημιώσεις, σήμανε συναγερμό στο Κοινοβούλιο με τις απαντήσεις που δόθηκαν, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, να μην στέκεται πειστικά.

Η αύξηση κατά 1,6 εκατ. ευρώ που εμφανίζεται στην βασική βουλευτική αποζημίωση, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται συμμετοχή σε επιτροπές, έξοδα γραφείου, κίνησης κλπ., διαψεύστηκε με τις όποιες αποκλίσεις να αποδίδονται σε λάθος εκτιμήσεις κάποιων παραγόντων κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βασίστηκαν σε δύο σταθερές που δεν ήταν πλήρεις. Η πρώτη, αφορούσε σε ενδεχόμενη πτώση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου, γεγονός που θα συμπαρέσυρε και τις  βουλευτικές αποζημιώσεις και η δεύτερη στο γεγονός ότι ελήφθησαν τα δεδομένα του 2012 με τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν καταβλήθηκαν δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, καθώς η Βουλή ήταν κλειστή. Ήταν πάντως, κατηγορηματικός, ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ».

«Δεν είναι πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ.)», είπε και διαβεβαίωσε ότι δεν υπέστη μεταβολή πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου.

Η βουλευτική αποζημίωση κάθε ενός βουλευτή, η οποία μαζί με τα επιδόματα ανέρχεται σε περίπου 8.000 ευρώ το μήνα μεικτά, με τα καθαρά να κυμαίνονται μεταξύ 6200-6500 ευρώ, θα αναρτηθεί την Δευτέρα το βράδυ, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής στην διαδικτυακή πύλη του Κοινοβουλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By