Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βούλγαρης: Ακατάλληλη και αντιδεοντολογική η απόφαση για σταυρό στις ευρωεκλογές

Την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση των Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου να εκλεγούν οι ευρωβουλευτές με σταυρό εκφράζει ο καθηγητής και επιτελικό στέλεχος της κίνησης των «58» 

kentroaristera767_576

Με άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο Γιάννης Βούλγαρης προτείνει ως λύση τις ανοικτές διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών  σε εσωκομματικές διαδικασίες επιλογής υποψηφίων και καθιέρωση κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων και υποστηρίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης έχει δεοντολογικό πρόβλημα καθώς αφορά αλλαγή εκλογικού νόμου λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση και τη χαρακτηρίζει ακατάλληλη και εξαρτημένη από τη συγκυρία: Όπως σημειώνει στο άρθρο του:

Πρώτον, προσπαθεί να διορθώσει το κακό προηγούμενο του ορισμού των υποψηφίων από τους αρχηγούς, με ένα εξίσου ή μεγαλύτερο κακό καθώς –  κατά τη γνώμη του – η καθιέρωση του σταυρού σε μία ενιαία περιφέρεια, παρά τη δημοκρατική πρόσοψη που έχει, θα αποθεώσει την κυριαρχία των ΜΜΕ στο καθορισμό του αποτελέσματος, θα ευνοήσει τους εγκατεστημένους πελατειακούς μηχανισμούς και θα περιορίσει υπέρμετρα την ανάδειξη νέων ανθρώπων.

Δεύτερον, υποβιβάζει τον λόγο περί Ευρώπης στη διάρκεια μίας προεκλογικής αντιπαράθεσης, όπου οι λεγόμενες «αντιμνημονιακές» δυνάμεις ήδη πασχίζουν να υποτάξουν τόσο τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωεκλογές στη δική τους «καταγγελτική» ατζέντα.

Προτείνει δε, να μη παγιωθεί η πρόσφατη αλλαγή και στις επόμενες ευρωεκλογές να επανέλθει η λίστα συμπληρωμένη από δημοκρατικές, εσωτερικές διαδικασίες εντός των κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις 

By