Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: «Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι

1troika600_280214

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους υπουργούς που θα κάνουν τη διαπραγμάτευση στο Παρίσι. Όλες οι συσκέψεις που κάνουμε με τους θεσμικούς μας εταίρους είναι ουσίας. Έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Για να μπορέσουμε να βγούμε από τα Μνημόνια -που κάποιοι επαγγέλλονται ανέξοδα- πρέπει να έχουμε έναν οδικό χάρτη. Επειδή αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην έξοδο και τα στοιχεία της οικονομίας είναι τέτοια που μας δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, προσπαθούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πλεόνασμα, οι αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων και η πτωτική πορεία των σπρεντ «είναι στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία όχι μόνο σταθεροποιείται, αλλά έχει πάρει την ανοδική πορεία. Αυτά είναι όπλα για να μπορέσουμε να πούμε «έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας»».

Για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι «ένα μεγάλο μέρος των δράσεων που είχε αναλάβει το κάθε υπουργείο έχει ολοκληρωθεί και άλλες είναι σε πορεία ολοκλήρωσης και μπορούμε να πούμε ότι θεωρούνται ολοκληρωμένες. Επίσης, στις δράσεις υπάρχει και το ποιοτικό στοιχείο».

Σε ερώτηση αναφορικά με «κόκκινες γραμμές», η εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι αδύνατον πριν από μια διαπραγμάτευση, ειδικά σε τεχνική συζήτηση, να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να μιλήσει για τέτοια θέματα. Αυτά συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν μπορούμε να κάνουμε λεονταρισμούς εις βάρος μιας διαπραγμάτευσης».

Χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έφερε το ζήτημα στη ατζέντα για τους δικούς της λόγους και συμπλήρωσε:

«Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία. Ο καθένας μπορεί να καταθέτει τη γνώμη του. Οι Πρόεδροι Δημοκρατίας έχουν αποδειχτεί όλοι καλοί και ικανοί. Πάντοτε υπάρχουν πρόσωπα που μπορούν να συγκεντρώσουν την εμπιστοσύνη 180 βουλευτών και να πάει η χώρα μπροστά, όχι πίσω με μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση. Όποιος προαλείφεται για Πρόεδρος, παύει να ανήκει σε Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά. Εκπροσωπεί όλους του Έλληνες».

By