Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνεννόηση είναι προάγγελος παράδοσης της εξουσίας»

Σχετικά με τις 100 δόσεις διαβεβαίωσε ότι είναι ψηφισμένος νόμος

voultepsi_sofia_nd

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη κατηγορώντας το κόμμα της αντιπολίτευσης ότι αντιλαμβάνεται τη συνεννόηση ως προάγγελο της παράδοσης της εξουσίας, ενώ σχετικά με τις 100 δόσεις και το αίτημα της τρόικας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα καθώς είναι ψηφισμένος νόμος.

«Προφανώς, κάθε διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της, έχει τα προβλήματά της, δεν τα αγνοούμε όλα αυτά, όμως στο τέλος της ημέρας συμφωνούμε και με τους εταίρους και με τους δανειστές μας», ανέφερε σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας στο θέμα της ρύθμισης των οφειλών.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο θέμα του χρέους. «Εμείς φαίνεται καταλαβαίνουμε διαφορετικά τη συνεννόηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς την καταλαβαίνουμε ως πραγματική συνεννόηση, αυτό που λέει η λέξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει τη συνεννόηση ως προάγγελο της παράδοσης της εξουσίας. Θέλει, δηλαδή, να γίνει ένα συμβούλιο για να του παραδοθεί η εξουσία σε ανεπίσημη τελετή» τόνισε.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα μετά το μνημόνιο η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι ότι θα αποκτήσουμε με τους εταίρους μας μία νέα σχέση, που θα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε εμείς με ευελιξία το πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο για τη χώρα».

Στο αν η κυβέρνηση θα συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τις τουρκικές προκλήσεις και τα εθνικά ζητήματα, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε:

«Πιστεύω ότι καλόπιστα πολλοί μιλούν για τέτοιου είδους συναινέσεις, συνεννοήσεις και συναντήσεις. Τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο υπερβολών και εντυπωσιασμού. Εμείς, δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό που κάνουν οι γείτονές μας. Δηλαδή, για εσωτερική κατανάλωση να «ανεβάσουμε» ένα θέμα. Άρα, λοιπόν, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, βέβαια και ετοιμότητα, αλλά πάνω απ” όλα με ψυχραιμία και χωρίς κραυγές εντυπωσιασμού, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο ζήτημα».

By