Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη για υποβρύχια: Φασαρία για ένα ανύπαρκτο θέμα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δεν παραγράφεται τίποτα», καθώς, εκτός από το αδίκημα της απιστίας, όλα τα υπόλοιπα αδικήματα υπάγονται στο νόμο περί ξεπλύματος χρήματος και έχουν 20ετή παραγραφή

voultepsi-neadimokratia

Το θέμα της δικογραφίας για τα υποβρύχια, που έφτασε στη Βουλή για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε η δικογραφία, μαζί με 11 ακόμα για άλλες υποθέσεις, έφτασε στη Βουλή, αφού είχε πρωτοκολληθεί το διάταγμα για το κλείσιμο, το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξει για ένα ανύπαρκτο θέμα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν παραγράφεται τίποτα», καθώς, εκτός από το αδίκημα της απιστίας, όλα τα υπόλοιπα αδικήματα υπάγονται στο νόμο περί ξεπλύματος χρήματος και έχουν 20ετή παραγραφή.

Yπογράμμισε επίσης ότι «γίνεται φασαρία για ένα ανύπαρκτο θέμα», ενώ το πραγματικό θέμα είναι τα κείμενα εσωκοματικής αμφισβήτησης εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι, αν ο Πρωθυπουργός είχε αναβάλει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για να πάει σε άλλο χώρο να συνεδριάσει για κείμενο αμφισβήτησης, «θα μας είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια. Θα είχε γίνει επανάσταση».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τη δικαιοσύνη, πριν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή.

By