Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Είναι πρόωρη κάθε συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τη δική του ατζέντα»

voultepsi-neadimokratia

Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τις δηλώσεις τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και άλλων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα επιδιώξουν εκλογές, μη ψηφίζοντας κανέναν υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις της στον ΒΗΜΑ fm η κ. Βούλτεψη χαρακτηρίζει «πρόωρο» αυτό το θέμα και τονίζει «Δεν έχουμε ανοίξει κανένα θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα Προέδρου, με μοναδικό σκοπό βέβαια να επισπεύσει τις εκλογές, έναν χρόνο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του επιτρέψουμε να θέσει τη δική του ατζέντα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει πως «είναι πρόωρη και πρώιμη κάθε είδους συζήτηση» και επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Φυσικά, θα υπάρξει συζήτηση και κίνηση της διαδικασίας όταν έρθει η ώρα, αλλά δεν ακολουθούμε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δική μας ατζέντα που ακολουθούμε και αυτή αφορά τη χώρα».

Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την αναβολή της κατάθεσης του, η κ. Βούλτεψη είπε πως θα κατατεθεί, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα και συμπλήρωσε: «Είναι ένα θέμα για το οποίο έγιναν πολλές συζητήσεις και κατατέθηκαν τροπολογίες, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να τις μελετήσει και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σωστό, δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό».

By