Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Θα αποζημιωθούν οι αγρότες

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να αποζημιωθούν οι αγρότες και να αλλάξουμε συμμαχίες»

voultepsi600_120214

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση πως θα αποζημιωθούν οι αγρότες που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο, προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega η κα. Βούλτεψη επισήμανε πως «Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο, η παραγωγή τους μένει απούλητη» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Ό,τι και να συμβεί θα αποζημιωθούν, είτε με εθνικά είτε με κοινοτικά χρήματα».

Μάλιστα διαμήνυσε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που θα συγκληθεί στις 14 Αυγούστου όπου αναμένεται να εξεταστούν συνολικά οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, ενώ δεν απέκλεισε να συγκληθεί και συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «θα ήταν γελοίο να κάνουμε μονομερείς ενέργειες». «Με βάση τα ροδάκινα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική», παρατήρησε, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνο» το «αντευρωπαϊκό μέτωπο» που προβάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να αποζημιωθούν οι αγρότες και να αλλάξουμε συμμαχίες», συνέχισε, εξηγώντας ότι το να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από την Ε.Ε. και να ταχθεί υπέρ αποσχίσεων θα ενείχε κινδύνους για το εθνικό μας θέμα, το Κυπριακό.

By