Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Θα δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής του ΕΝΦΙΑ

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

voultepsi

Την επιμήκυνση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον ένα μήνα, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε δηλώσεις της στον ANT1 η κ. Βούλτεψη ανέφερε πως «εντός της ημέρας θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα» ενώ απαντώντας στην ερώτηση για αν θα πρέπει οι πολίτες να περιμένουν και να μην πάνε ακόμα στις τράπεζες να πληρώσουν, σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν είναι χαζός ο κόσμος, καταλαβαίνει».

Αξίζει να σημειωθεί πως η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης λήγει στις 29 Αυγούστου αλλά οι στρεβλώσεις και οι κραυγαλέες αδικίες που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, οδηγούν σε διορθωτικές κινήσεις που θα πάρουν χρόνο. Εντολή του πρωθυπουργού μετά τα άσχημα μαντάτα που έφτασαν στο Μαξίμου είναι να κλείσει το θέμα γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ με επιστολές τους προς το υπουργείο Οικονομικών ζητούν να καταβληθεί η πρώτη δόση τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να προλάβει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές ρυθμίσεις.

Ο ΕΝΦΙΑ πάντως εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σημερινή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη στον ΑΝΤ1 για τον φόρο,  προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Βούλτεψη, η οποία, αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «λάθος», ενώ έκανε λόγο για ολοκληρωτισμό και φασισμό.

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με έντονο ύφος: «Δεν αντέχει αντίλογο η κ. Βούλτεψη. Δικτατορία έχουν επιβάλει στον τόπο. Μόλις πάει να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το λάθος; Πρώτη φορά, κυβέρνηση μιλά έτσι για την αξιωματική αντιπολίτευση – ότι είναι το λάθος. Κρίμα που σας βάλανε Κυβερνητική Εκπρόσωπο. Ξεφτιλίζετε τα πάντα σε αυτή τη χώρα».

By