Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί την πόλωση

«Η προσφυγή στο λαό συνεχώς δεν αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας, αποτελεί ένδειξη ανωμαλίας»

voultepsi-neadimokratia

Για την εκλογολογία και για την συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στον Real Fm.

«Κατηγορούμεθα ότι εμείς προκαλούμε την πόλωση, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Αυτό το οποίο κάνουμε είναι να προσπαθούμε να κάνουμε τα τελευταία χιλιόμετρα όλοι μαζί για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Πρέπει όμως να γίνουν αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα, να γίνει η συζήτηση για το χρέος, να υπάρχει σταθερότητα στην χώρα και να μπορούν να γίνουν επενδύσεις. Αν δεν γίνει η συζήτηση για το χρέος και αν δεν κηρυχθεί επίσημα βιώσιμο ο άλλος δεν φέρνει τα χρήματά του για να τα επενδύσει», ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε:

«Ουδέποτε ισχυρίστηκε κανείς ότι έχει στρωθεί το κόκκινο χαλί και όπως έχει ήδη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώσει, υπάρχει ένας οδικός χάρτης τον οποίον οφείλουμε να ακολουθήσουμε και ένας από τους σταθμούς του είναι και οι φοροελαφρύνσεις».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «προκαλεί μόνος του την πόλωση». «Την προκάλεσε στις ευρωεκλογές λέγοντας «την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα φεύγουν», προσπάθησε να την προκαλέσει με την κρίση της ΔΕΗ δημιουργώντας διάφορα προβλήματα και επιθετικές κινήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πόλωση δεν προκαλεί αυτός ο οποίος λέει ότι πρέπει να υπάρχει σταθερότητα, να μην γίνονται εκλογές. Πόλωση προκαλεί όποιος ζητάει εκλογές συνεχώς. Η προσφυγή στο λαό συνεχώς δεν αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας, αποτελεί ένδειξη ανωμαλίας, όταν κάνεις συνέχεια εκλογές», σημείωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο υπογράμμισε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής της 16 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός είχε 45λεπτη κατ’ ιδίαν συνομιλία με την Καγκελάριο, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν πάρα πολλά και είχαν πει τότε ότι θα συναντηθούν ξανά τον Σεπτέμβριο και θα μιλήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και για την πορεία του ελληνικού προγράμματος».

By