Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον λαό

«Οι κίνδυνοι της χώρας πολλαπλασιάζονται κάθε φορά που μιλάει ο κ. Τσίπρας»

voultepsi

Κατηγορηματικά διέψευσε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση παρενέβη στο θέμα της ΝΕΡΙΤ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ενώ εξαπέλυσε σφορδή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «κοροϊδεύει τον λαό».

Ειδικότερα η κ. Βούλτεψη, σε δηλώσεις της στον Real Fm 97,8 και ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση έχει κάποια εμπλοκή στην υπόθεση της ΝΕΡΙΤ απάντησε χαρακτηριστικά:

«Δεν ισχύει. Η κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς τη ΝΕΡΙΤ. Οι παραιτήσεις είναι δικό τους θέμα. Όταν υπάρχει μια παραίτηση μπορεί να εμφανιστεί με όποιο τρόπο θέλει. Η κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση. Δεν έχω σηκώσει ποτέ το χέρι να μιλήσω με τη ΝΕΡΙΤ και να παρέμβω σε θέματα ειδήσεων. Η κυβέρνηση έχει λόγο στη ΝΕΡΙΤ, ως μέτοχος. Στο θέμα των ειδήσεων δεν έχουμε καμία ανάμειξη. Εμένα μου τηλεφώνησε η Χριστίνα η Κοραή και μου το είπε» και συνέχισε:

«Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Το ξέρουν όλοι και το βεβαιώνουν όλοι. Δεν υπήρξε ποτέ σε κανένα επίπεδο. Όσον αφορά στο θέμα του τι θα μεταδοθεί, στη ΝΕΡΙΤ υπάρχει ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο το οποίο αποφασίσει. Με βάση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, ως προς τη μετάδοση θα δοθεί μια εκδήλωση του κάθε αρχηγού. Η ΝΕΡΙΤ είχε λάβει την απόφαση να υπάρχει μία εκδήλωση για κάθε αρχηγό. Ως προς την ουσία του θέματος, τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, να κάνουν τους ηγέτες και τους αρχηγούς με τη δουλειά των άλλων. Όλο αυτό το διάστημα στη διάρκεια του οποίου η ΝΕΡΙΤ καταγγέλλεται ως μόρφωμα, γιατί ζητούν εξακάμερα, τρικάμερα, διευθυντή φωτογραφίας;».

«Δεν αναγνωρίζεις τη ΝΕΡΙΤ, τότε γιατί χρησιμοποιείς τα μέσα της εν κρυπτό; Να καταλάβει ο κόσμος τη διπροσωπία», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ότι δεν τον βόλευε το απέφυγε και ότι ήταν παροχή, τα φούσκωσε. Όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκε είναι εκτός επαναδιαπραγμάτευσης. Υποστηρίζει κοροϊδεύοντας τον λαό, ότι θα πάει να πάρει λεφτά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο δεν μπορεί να το αγγίξει κανείς» και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν σισίτια αυτή τη στιγμή; Πόσους τρέφει η εκκλησία; Παρέλειψε να μιλήσει για τις ένοπλες δυνάμεις που τόσο πολύ κόπτεται, παρέλειψε να μιλήσει για τους αγρότες. Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που έπρεπε να πει και δεν ήταν σαφής στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Κρύβει επιμελώς όλες τις πολιτικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που λένε ότι πρέπει να σταματήσει η φύλαξη των συνόρων. Να έρθουν εδώ όσοι μπορούν να έρθουν, να δίνουμε φαρμακευτική περίθαλψη σε ντόπιους και ξένους».

«Υπήρχε ένα Ζάππειο. Όλα τα άλλα ήταν μια παρουσίαση προεκλογική προγράμματος και το άλλο ήταν παρουσίαση πολιτικού προγράμματος. Ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο έχει πει συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε ορίζοντα τετραετίας. Έχει βάλει 18 σημεία που τα περισσότερα είναι πολιτικά. Δεν πήγε να πει στο Ζάππειο, αυτά που μας είπε τώρα ο Τσίπρας. Πριν του απαντήσουν αν δέχονται, μετά μοιράζει», πρόσθεσε η κυβενρητική εκπρόσωπος.

Σχετικά, τέλος, με τη συζήτηση στον ΟΗΕ για το χρέος τόνισε: «Η προπαγάνδα είναι κάτι το απίθανο. Ήταν μια συζήτηση στον ΟΗΕ, που αφορούσε τις αναπτυσσόμενες χώρες. Δηλαδή της υποανάπτυκτες. Εμείς ανήκουμε στις ανεπτυγμένες χώρες. Άρα δεν ανήκουμε στο ψήφισμα. Ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο φόρουμ για να αποφασίσει το πώς θα ρυθμίζονται τα χρέη στις αναπτυσσόμενες χώρες. Πως μπορεί το ΝΑΤΟ να αντικατασταθεί από τον ΟΑΣΕ; Δεν μπορεί ο ΟΗΕ να κανονίζει τα χρέη κανενός. Οι κίνδυνοι της χώρας πολλαπλασιάζονται κάθε φορά που μιλάει ο κ. Τσίπρας».

By