Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Συζητάμε διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Εξετάζεται η επέκταση των δόσεων από πέντε σε επτά

voultepsi-ND

Να μετριάσει το σοκ που έπαθαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μόλις αντίκρισαν τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ επισήμανε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται διορθωτικές κινήσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αλλά και επέκταση των δόσεων από τις πέντε σε επτά.

Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε πως ο ΕΝΦΙΑ  είναι μέσα στις φοροελαφρύνσεις που συζητά η κυβέρνηση και παραδέχθηκε πως «έχει αρκετά λάθη».

Σύμφωνα με το Έθνος, συζητείται η μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, εφόσον η επιφάνεια των ακινήτων δεν ξεπερνά τα 150 τμ. και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές στις ΔΟΥ.

Επίσης, εξετάζεται η πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους -πολύτεκνους σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε ΔΟΥ.

Πάντως, τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνουν οι συμψηφισμοί και οι διορθώσεις από τη γγ. Εσόδων, δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές.

By