Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη: Την ατζέντα της προεδρολογίας δεν τη βάλαμε εμείς αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Τσίπρας κάνει απόψυξη κατεψυγμένων συνθημάτων»

voultepsi-neadimokratia

«Την ατζέντα της προεδρολογίας δεν την έβαλε η κυβέρνηση, την έβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως θεσμό, ως όχημα και πρόσχημα για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές», ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον realfm 97,8.

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε δική μας ατζέντα και η δική μας ατζέντα έχει να κάνει με τα προβλήματα της χώρας και με την έξοδο από την κρίση. Δεν έχει να κάνει με την μικροκομματική επιδίωξη να προκληθούν με κάθε τρόπο εκλογές προκειμένου να έρθει κάποιος άλλος στην εξουσία και επομένως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την ατζέντα που θέτει ο κ. Τσίπρας. Πολύ περισσότερο που ο κ. Τσίπρας έχει φτάσει στο σημείο να μιλάει για «κατεψυγμένους Τσιριμώκους», «κατεψυγμένους» προέδρους. Τι εννοεί; Οτι δηλαδή εκείνος έχει να προτείνει κάτι το φρέσκο; Γιατί από ότι βλέπω αυτή τη στιγμή απόψυξη κατεψυγμένων συνθημάτων και απόψεων παλαιοκομματικών κάνει».

Με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Realnews της περασμένης Κυριακής η κ. Βούλτεψη τόνισε: «Τι το καινούργιο έχει προσκομίσει ο κ. Τσίπρας στον δημόσιο διάλογο μετά τον κίνδυνο που διέτρεξε η χώρα. Τι θα πει κατάργηση των μνημονίων; Εύκολο είναι το κάνει. Δεν είναι δύσκολο». Και σημείωσε: «Οταν λες κατάργηση των μνημονίων και αμέσως μετά λες σταθερή στάση από τις πρώτες ώρες απέναντι στην τρόικα. Αφού θα τα έχεις καταργήσει τα μνημόνια τι σε νοιάζει αν θα είναι σταθερή η στάση σου απέναντι στην τρόικα, αφού θα έχει φύγει».

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι τελικά η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το «μαγικό» αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν μπαίνω στην ονοματολογία, αυτό το οποίο έχουμε πει επισήμως είναι ότι θεωρούμε ότι θα υπάρξουν πάνω από 180 βουλευτές οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα με ασφάλεια εκτός κρίσης και χωρίς να γίνουν πρόωρες εκλογές».

By