Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη: O ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει εκλογές στην πραγματικότητα

«Θα κάνουμε εξεταστική για το πως φτάσαμε στα μνημόνια μόλις ορθοποδήσουμε»

voultepsi-neadimokratia

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά συνεχώς εκλογές όχι γιατί το θέλει πραγματικά αλλά για την αποκατάσταση  ισορροπιών μέσα στο κόμμα, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας σήμερα στον Real fm. «Χρεοκοπημένη χώρα που έχει κάνει ήδη 4 εκλογές σε 2 χρόνια, θέλει 5η εκλογική αναμέτρηση. Και ο ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερική κατανάλωση το κάνει. Δεν νομίζω ότι θέλει εθνικές εκλογές τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρήκε το ταβάνι του. Για εσωκομματικούς λόγους το λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Η χώρα πρέπει να βγει από αυτή την περιπέτεια».

Σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα και στον απόηχο των ενστάσεων που έχουν διατυπώσει ορισμένοι υπουργοί σχολίασε πως «τα προαπαιτούμενα συνδέονται άμεσα με τις υποχρεώσεις μας έναντι των δανειστών. Η στόχευση δεν πρόκειται να αλλάξει».

Η κ. Βούλτεψη επανέλαβε ότι σταθερός προσανατολισμός της κυβένρησης είναι να βγούμε από τα μνημόνια «χωρίς να γίνουμε Αργεντινή» και ανέφερε πως «ο πραγματικός μεταρρυθμιστής είναι ο λαϊκός. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις γίνονται προς όφελος του λαού. Αν δεν είμαστε λαϊκοί, τότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας το πολιτικό άνοιγμα που επιχειρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε «σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την δική του προσπάθεια διεύρυνσης» και σημείωσε ότι είναι πάγιο το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση της εκλογικής της βάσης. Όπως μάλιστα τόνισε «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να χωρεί όλους όσους πρεσβεύουν τις ίδιες αρχές που εκφράζει το κόμμα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των στατιστικών στοιχείων, σημείωσε πως «βρίσκεται στη δικαιοσύνη και αυτή είναι ο απόλυτος κριτής. Είναι χρήσιμο κάθε ρεπορτάζ προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί ο κ. Παπανδρέου αισθάνθηκε την ανάγκη να υβρίσει την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ  γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι τα 5 χρόνια που ήταν στην εξουσία ο κ. Καραμανλής είχε να πληρώνει 10-15 δισεκατομμύρια σε χρέη που είχαν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις, προ του Κώστα Καραμανλή».

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει εξεταστική για το πως φτάσαμε στα μνημόνια μόλις όμως, όπως ανέφερε, «θα μπορεί η χώρα να σταθεί στα πόδια της».

By