Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βούτσης: «Θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις προτού επιχειρηθεί η εκλογή Προέδρου»

«Αποκλείουμε απολύτως τη συνεργασία με τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ»

voutsis2

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», αποκλείει τα σενάρια δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού και υποστηρίζει ότι «μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού και εν πάση περιπτώσει μέσα στον Γενάρη θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις προτού επιχειρηθεί η εκλογή Προέδρου».

Παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιού, ότι «όσο δεν δίνουν δόσεις δεν θα πληρώνονται τα ομόλογα».

«Δεν είναι ανάγκη να σκεφτόμαστε δυνατά για όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια», αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι «αρκεί όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουμε τη συλλογική στάση και θέληση για σκληρή αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με ταυτόχρονη κατάργηση των κρίσιμων μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων».

«Χρεοκοπία είναι αυτό που ζήσαμε και είναι η κατάσταση από την οποία πρέπει να βγουν η χώρα και ο λαός. Όλα τα άλλα μέσα μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ευρωπαϊκής λύσης για την υπέρβαση της κρίσης υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και των λαών της Ευρώπης» σχολιάζει.

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι αποκλείουμε απολύτως τη συνεργασία με τη Ν.Δ. και με το ΠΑΣΟΚ, επειδή τόσα χρόνια εφάρμοσαν κατά γράμμα τις αντικοινωνικές πολιτικές των Μνημονίων. Κυβερνητικά σενάρια που θα τους ξαναβάλουν στο παιχνίδι της κυβερνητικής εξουσίας με τη σύμπραξη ή την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δρομολογηθούν», συνεχίζει

Τα σενάρια αυτά «όσοι τα διακινούν έχουν ως μόνο μέλημα όχι την αναγκαία σωτηρία του λαού μας από την επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή αλλά την επιβίωση των μνημονιακών δεσμεύσεων και των πολιτικών λιτότητας που έχει επιβάλει η σημερινή νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ε.Ε».

«Επειδή δεν υπάρχει και η «πολιτική αριθμητική» των 180 -κι αυτό όλοι το γνωρίζουμε- εκτιμώ ότι έπειτα από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και εν πάση περιπτώσει μέσα στον Γενάρη θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις προτού επιχειρηθεί η εκλογή Προέδρου. Ακόμα και η συζήτηση που ξαναζέστανε ο κ. Σαμαράς για συνταγματική αναθεώρηση είναι μια τακτική για να ΄φουσκώσει΄ την προεκλογική ατζέντα της Ν.Δ. και να ενισχύσει τα διλήμματα εν όψει εκλογών» καταλήγει ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

By