Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βούτσης σε Σταϊνμάγερ: Oι περισσότερες μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα

Αντιμέτωπος με την κριτική των μελών της διακομματικής φιλίας Ελλάδας- Γερμανίας για το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται στην Ελλάδα, βρέθηκε ο Φρ. Σταϊνμάγερ

staimager200

Αντιμέτωπος με την κριτική των μελών της διακομματικής φιλίας Ελλάδας- Γερμανίας για το μοντέλο της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλεται στην Ελλάδα, βρέθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών W. Steinmeier.

Τόσο βουλευτές της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση και στο χειρότερο στάδιο βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού της. «Άλλο διαρθρωτικές αλλαγές και άλλο πολιτική λιτότητας, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο, θα πρέπει να το καταλάβετε», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο Δημήτρης  Κρεμαστινός  ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται στο ίδιο στάδιο καταστροφής που ήταν η Γερμανία μετά τον πόλεμο.

«Οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα και αυτή η συνταγή πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι αυτό που ζητούν είναι «η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους που θεωρούμε επαχθές, επειδή προέρχεται από εξοπλιστικά προγράμματα με ύποπτες συναλλαγές και μίζες από πολλές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και τη δική σας». Όπως είπε, «τα πράγματα στη χώρα είναι πολύ άσχημα, είμαστε στα όρια ανθρωπιστικής καταστροφής, είναι παράλογο να εξαγνίζεται μια λάθος συνταγή, οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις μυρίζουν αίμα, αυτή η συνταγή πρέπει να αλλάξει».

Για δυσάρεστους σχολιασμούς, μίλησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, απευθύνοντας ωστόσο, συστάσεις να συνεχίσει η Ελλάδα να βαδίζει στο δρόμο που έχει ξεκινήσει. «Ένας δρόμος τον οποίο ακολουθείτε και που τον θεωρείτε ενδεδειγμένο να τον ακολουθήσετε και μόνον έτσι θα μπορέσετε να έχετε καρπούς ουσιαστικά», είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως ο δανεισμός δεν μπορεί να αποτελέσει διέξοδο. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι, «να ακολουθήσει κανείς μια πορεία την οποία έχει ξεκινήσει, με την πειθαρχία αναφορικά με τις δαπάνες και όχι περιορίζοντας μόνον τα πράγματα σε πολιτικές λιτότητας και προγράμματα λιτότητας, αλλά συνοδεύοντας όλα αυτά τα μέτρα με μια έξυπνη πολιτική ανάπτυξης, όχι επιστροφή ωστόσο, στο δανεισμό, αυτό δεν είναι έξυπνη πολιτική ανάπτυξης, αλλά μια έξυπνη πολιτική ανάπτυξης θα σήμαινε δυνατότητες επενδύσεων».

Ζήτησε δε, να μην εστιάζεται η κριτική στην τρόικα, η οποία ενδεχομένως να μην έχει πάντα τις σωστές αποφάσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By