Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βοeing: Oλοκληρώθηκε η πρώτη πλήρης αποστολή του ρομποτικού βαθυσκάφους

Οι δύο πρώτες καταδύσεις του ρομποτικού υποβρυχίου Bluefin-21 δεν απέδωσαν καρπούς, καθώς είχαν συντομευθεί, ενώ τα δεδομένα από την τελευταία του κατάδυση αναλύονται από τις επίσημες αρχές

Bluefin-21_malaysia_ereunes gia to xameno boeing

Την πρώτη πλήρη αποστολή του πραγματοποίησε ανοικτά της Αυστραλίας το υποβρύχιο ρομπότ, το οποίο αναζητά στα βάθη του ωκεανού τυχόν συντρίμμια του Boeing 777 της Malaysia Airlines. Τα δεδομένα που συνέλεξε αναλύονται αυτή τη στιγμή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι δύο πρώτες καταδύσεις του Bluefin-21 δεν απέδωσαν καρπούς. Το ρομποτικό βαθυσκάφος εξετάζει περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που βρίσκεται 2.170 χλμ. βορειοδυτικά του Περθ, της μεγαλύτερης πόλης στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας.

Οι δύο πρώτες αποστολές του εξάλλου είχαν συντομευθεί: η πρώτη λόγω του βάθους του βυθού που είναι μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του ρομπότ, η δεύτερη λόγω αδιευκρίνιστων τεχνικών δυσκολιών. Έπειτα από κάθε κατάδυση, τα στοιχεία που συλλέγονται από το σόναρ του ρομπότ, που έχει σχήμα τορπίλης μήκους περίπου πέντε μέτρων, συλλέγονται στο αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield, και αναλύονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάτι ασύνηθες εντοπίστηκε στο βυθό. Η πτήση MH370 από Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο και με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τις οθόνες των ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας στις 8 Μαρτίου, μια ώρα μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

By