Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρέθηκαν οι δράστες της επίθεσης στη Μarfin – Ποιοι είναι

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών οι δράστες είναι μέλη του σκληρού πυρήνα των αντιεξουσιαστών

marfinfotia

Δύο άτομα θα παραπεμφθούν σε δίκη κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων σε Marfin και Ιανό τον Μάιο του 2010, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι στην τράπεζα, μία εκ των οποίων ήταν έγκυος. Τρία χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες οι οποίοι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπονται σε δίκη.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Real News, δράστης της επίθεσης στη Marfin φέρεται να είναι ο Θ.Σ. και στον Ιανό ο Π.Α.

Όσον αφορά στον πρώτο, το βούλευμα υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενήργησε μαζί με δύο ακόμα δράστες με ανθρωποκτόνο δόλο και πρόθεση («…ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ. 23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών αγνώστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου… και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ.Σ. εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της…»).

Σύμφωνα με τους δικαστές, ο κατηγορούμενος μαζί με τους δύο ακόμα άγνωστους δράστες είχε πρόθεση όχι μόνο να σκοτώσει τους τρεις αλλά και τους «ευρισκόμενους εντός του εν λόγω διώροφου κτιρίου», δηλαδή 24 άτομα.

marfinfotia

Να σημειωθεί ότι το 2010 ο Θ.Σ. στην ανακριτική του απολογία εμφάνισε φωτογραφίες στις οποίες ο δράστης που έκαψε τη Marfin φορά διαφορετικά ρούχα από εκείνον, ενώ υποστήριξε ότι βρισκόταν στην Ομόνοια εκείνη την ώρα. Ωστόσο, οι δικαστές φέρονται να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο «καθόσον εκ των ενόρκων καταθέσεων αστυνομικών οργάνων, αλλά και εκ της κοινής πείρας και λογικής, πρόσωπα που έχουν προαποφασίσει σε τέτοιου είδους συναθροίσεις να προβούν σε διακεκριμένες φθορές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με κίνδυνο προσώπων και πραγμάτων, λαμβάνουν μέτρα προφυλάξεως κατά της συλλήψεως και της αναγνωρίσεώς τους, όπως η αλλαγή ενδυμάτων…».

Οι δικαστές σημειώνουν πως οι επιθέσεις ήταν σχεδιασμένες βήμα βήμα και υπήρχε ολόκληρη ομάδα που εκτελούσε το σχέδιο εφοδιασμένη με ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και σακίδια ωμοπλάτης και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Η εν λόγω ομάδα λίγο πριν την επίθεση είχε συνάντηση στο μέσο της Σταδίου όπου και συντόνισε τις επιθέσεις.    .

Στη συνέχεια η ομάδα έσπασε σε δύο κομμάτια, μία με τέσσερις δράστες οι οποίοι και επιτέθηκαν στον Ιανό και μία ακόμα αποτελούμενη από τρεις -και υπό τον προστατευτικό κλοιό άλλων- η οποία κινήθηκε κατά της Marfin. Στην ομάδα, αυτή, όπως σημειώνεται στο βούλευμα συμμετείχε και μια ξανθιά γυναίκα.

Σύμφωνα με τη Real News οι δύο δράστες είναι σκληροί αντιεξουσιαστές οι οποίοι μάλιστα έχουν προσαχθεί δεκάδες φορές στην κρατική ασφάλεια κατά τη διάρκεια επεισοδίων μπαχαλάκηδων στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, τα ονόματά τους κατεγράφησαν σε πληροφοριακό σημείωμα της Αντιτρομοκρατικής γιατί είχαν στενές σχέσεις με τρεις από τους μετέπειτα προφυλακισμένους για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By