Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Βρέθηκε η γιγάντια σαρκοφάγος του Φαραώ Σομπεκχοτέπ

Η σαρκοφάγος εντοπίστηκε στην Άβυδο από ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων

pharaoh-660_0

Μια ομάδα Αμερικανών αρχαιολόγων κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Αβυδο της Αιγύπτου ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ Σομπεκχοτέπ I, ιδρυτή της 13ης δυναστείας 3.800 χρόνια πριν. Ο τάφος περιελάμβανε επίσης μία σαρκοφάγο που ζύγιζε 60 τόνους.

Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια είχε ανακαλύψει δείγματα του τάφου πριν από ένα χρόνο ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τον αποκαλύψει, ούτε να προσδιορίσει σε ποιόν ανήκε.

Η ταυτότητά του Φαραώ αποκαλύφθηκε όταν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών η ομάδα βρήκε κομμάτια από μια πλάκα με χαραγμένο το όνομα του Σομπεκχοτέπ και εικόνες που τον έδειχναν να κάθεται σε θρόνο,όπως αναφέρει ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραήμ.

«Είναι ο πρώτος που κυβέρνησε την Αίγυπτο κατά την έναρξη της 13ης δυναστείας. Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για τον Σομπεκχοτέπ μέχρι σήμερα» προσθέτει.

Η ανακάλυψη του τάφου στο νότιο αρχαιολογικό χώρο της Αβύδου αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή και το κράτος της Αιγύπτου κατά τη 13η δυναστεία.

Στον ίδιο χώρο, η ομάδα ανακάλυψε επίσης τα απομεινάρια των αγγείων που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για τη διατήρηση των εσωτερικών οργάνων του σώματος , μαζί με τα χρυσά αντικείμενα που ανήκαν στο βασιλιά .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By