Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βραζιλία-Γερμανία, ένας πρόωρος τελικός

Μπορεί να θεωρηθεί και ως πρόωρος τελικός ο βραδινός ημιτελικός του Μουντιάλ μεταξύ της Βραζιλίας και της Γερμανίας, στο χορτάρι του Estadio Mineirao στο Μπέλο Οριζόντε με διαιτητή τον Μεξικανό Μάρκο Ροντρίγκες.

brager2

Ένα τέτοιο ζευγάρι όπως είναι φυσικό, έχει πλούσια προϊστορία από πίσω του. Στο σύνολο 21 παιχνιδιών, οι Βραζιλιάνοι μετρούν 12 νίκες, 4 νίκες έχουν οι Γερμανοί και 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 39-24 υπέρ των Βραζιλιάνων. Τελευταία αναμέτρηση των 2 ομάδων σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν στον τελικό του 2002 όπου οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 2-0 και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Οι Βραζιλιάνοι χρειάστηκαν δυο γκολ από τους κεντρικούς αμυντικούς τους προκειμένου να επικρατήσουν με 2-1 της Κολομβίας, σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Και για τους Γερμανούς όμως, το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε ένα κεντρικός αμυντικός. Χάρη σε τέρμα του Χούμελς επικράτησαν με 1-0 των Γάλλων και έτσι βρέθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Μεγάλος απών ο Νεϋμάρ που θα βρίσκεται στις εξέδρες ενώ χιλιάδες… μάσκες με το πρόσωπό του θα φορούν βραζιλιάνοι οπαδοί! Το δεύτερο πρόβλημα για τη Σελεσάο ακούει στο όνομα Τιάγκο Σίλβα που είναι τιμωρημένος.

Από πλευράς Γερμανίας ο Λεβ δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πλην αυτό του Μουστάφι και ίσως επαναφέρει το 4-3-3 με την τριπλέτα Οζίλ-Μίλερ-Γκέτσε.

By